×

Verte neemt geen nieuwe cliënten meer aan

Vanaf september 2021 stopt Verte en daarom wordt vanaf die maand de praktijk afgebouwd.
We nemen geen nieuwe cliënten meer aan.

Ik verwijs je graag door naar mijn collega Angelique Esser: www.haptotherapieleeuwarden.nl/traumatherapie-somatic-experiencing/

Je kunt ook een therapeut vinden met kennis van Somatic Experiencing en/of NARM op: www.bodymindopleidingen.nl/docenten-therapeuten

Voor een (ZKM)Coachtraject verwijs ik je graag naar mijn collega Marja Steegenga mijander.nl/persoonlijke-ontwikkeling/een-apk-voor-jezelf/

Ervaringen met Verte

Op deze pagina leest u over de ervaringen van cliënten met Verte over onder andere coaching en traumatherapie met de ZelfKonfrontatieMethode en Somatic Experiencing.

Beleidsadviseur Femma over coaching met de ZKM-methode door Verte:

“Het is erg fijn om gecoacht te worden door Aaltsje. Ze is een gevoelsmens en benaderbaar en geeft je een veilig gevoel. Ze voelt aan wat ik nodig heb en geeft me ruimte om samen te werken, maar wel op mijn manier. Ze voelt aan waar ze met mij mee zal gaan, maar ook waar ze streng voor mij kan zijn. De ZKM-methode die ze gebruikt, doet mij erg goed. De inzichten die ik heb opgedaan, gaan echt naar de kern en ze beklijven ook daadwerkelijk. Daarmee is deze coaching precies wat ik zocht.”

Orthopedagogisch begeleider Els over coaching door Verte:

“In een periode dat ik dreigde vast te lopen, na langdurig mijn grenzen te hebben genegeerd, heb ik bij Verte aangeklopt. Ik wist niet meer wat ik wilde en 'lekte' energie. Aaltsje heeft mij met haar warme, betrokken, ervaren en professionele begeleiding geholpen mijn positieve overtuigingen (terug) te vinden. Door de combinatie van praten, nadenken, doen en vooral voelen ben ik weer bijna degene die ik wil zijn. Ik kan het nu verder zelf. En dat voelt heel goed.” 

Arts Evelien over traumatherapie met Somatic Experiencing door Verte:

“Tijdens mijn werk merkte ik dat ik soms heftigere emoties ervaarde dan rationeel gezien logisch zou zijn. Dat waren emoties zoals boosheid, maar ook het gevoel dat ik bepaalde gebeurtenissen niet goed van me af kon zetten. Ik had hier ook vervelende nachtmerries bij. Mijn man viel ook over mijn soms felle reacties die ik had als ik soms het gevoel had afgewezen te worden. 

Ik heb er wel even over na moeten denken om het traject van Somatic Experiencing in te gaan, omdat ik in het algemeen niet houd van zweverigheid en ik niet precies wist wat ik kon verwachten. Het feit dat Aaltsje heel nuchter is, heeft me over de drempel geholpen. We hebben ongeveer tien keer afgesproken met tussenpozen van twee tot vier weken. Een voorbeeld van een sessie kon zijn dat ik probeerde te focussen op een vervelend gevoel dat ik die week had ervaren. Ik merkte dat ik spanning had en samen met Aaltsje probeerde ik te voelen waar de spanning zat. Deze spanning kon ik fysiek kwijtraken door te bewegen. Na zo’n afspraak voelde ik me veel lichter. Dit hebben we herhaaldelijk gedaan en heb ik zelf ook thuis en op mijn werk toe kunnen passen.

Nu, twee jaar later, merk ik dat ik eigenlijk altijd goed in contact sta met mijn gevoel. Ik heb veel meer rust gekregen. Ik voel me niet zo snel afgewezen, ben meer relaxed en kan meer lachen. Bij onprettige gebeurtenissen schiet ik nog wel eens in de stress. Omdat ik dit beter waarneem dan voorheen kan ik er op anticiperen en actief loslaten. Mijn kwaliteit van leven is er een stuk op vooruit gegaan en ik heb nog maar zelden nachtmerries. Nu ik weet hoe het is om zonder veel stress te leven, zie ik pas goed de stress die ik tot recent altijd heb ervaren.”

Docent Stenden Hogeschool over coaching door Verte:

“Om een burn-out te voorkomen, kwam ik in contact met Aaltsje in het kader van het Livvit Vitaliteitsprogramma van mijn werkgever. De coaching van Aaltsje is erop gericht de oorsprong van gedragspatronen en -strategieën die ik in mijn werk hanteer te verkennen. Dit inzicht maakt het mogelijk om bestaand gedrag waar ik in mijn werk last van heb te veranderen.

In een rustgevende praktijkkamer met het zicht op de Friese weiden werken we met onderdelen van de ZelfKonfrontatieMethode en Somatic Experiencing. Met haar vragen geeft ze mij de ruimte mijn biografische verhaal te vertellen en te ervaren wat het verhaal met mij doet. Op deze wijze krijg ik meer afstand van gedrag waar ik last van heb en kan ik er tegelijkertijd met mildheid naar kijken. Hierdoor ben ik beter in staat om alert te zijn op valkuilen en te oefenen met adequate gedragsstrategieën. De coaching geeft me energie en vergroot mijn kracht om meer en meer zichtbaar mijn pad te bewandelen – mijn nieuwe affirmatie.” 

Verpleegkundige Cindy over traumatherapie met Somatic Experiencing door Verte:

“Aaltsje is voor mij een hele fijne therapeut. Ze kan heel goed observeren, luisteren en (aan)voelen wat er nodig is, of juist niet. Door middel van Somatic Experiencing helpt ze mij mijn trauma's stukje bij beetje af te pellen. Uiteindelijk worden de trauma’s steeds kleiner en kan ik ernaar kijken zonder compleet te verkrampen of overstuur te raken. Ik leer goed naar de signalen van mijn lijf te luisteren. Fysieke reacties waar ik me vaak niet van bewust was, helpt Aaltsje mij te herkennen en te duiden. Soms zijn mijn ervaringen heel heftig, maar Aaltsje biedt een veilige omgeving en gidst mij op professionele en betrokken wijze. Waar ik aan het begin van de therapie steeds in de 'freeze'-stand stond, ben ik nu meer aan het 'ontdooien'. Er komt meer flexibiliteit en veerkracht zowel in mijn hoofd als in mijn lijf. En dus in mijn leven.”