×

Verte neemt geen nieuwe cliënten meer aan

Vanaf september 2021 stopt Verte en daarom wordt vanaf die maand de praktijk afgebouwd.
We nemen geen nieuwe cliënten meer aan.

Ik verwijs je graag door naar mijn collega Angelique Esser: www.haptotherapieleeuwarden.nl/traumatherapie-somatic-experiencing/

Je kunt ook een therapeut vinden met kennis van Somatic Experiencing en/of NARM op: www.bodymindopleidingen.nl/docenten-therapeuten

Voor een (ZKM)Coachtraject verwijs ik je graag naar mijn collega Marja Steegenga mijander.nl/persoonlijke-ontwikkeling/een-apk-voor-jezelf/

Coach en traumatherapeut Aaltsje de Jong

Aaltsje de Jong werkt sinds 2000 als coach en vanaf 2015 ook als traumatherapeut. In 2003 startte ze met haar eigen bedrijf. Daarvoor werkte ze onder andere als leerkracht en leidinggevende in het onderwijs en de zorg, als loopbaanprofessional bij KPN en vervolgens als senior consultant personeelsmanagement bij OSG Metrium.

In 2015 rondde Aaltsje de driejarige opleiding Somatic Experiencing (lichaamsgerichte traumatherapie) af; in 2018 de opleiding NARM (NeuroAffective Relational Model/ontwikkelingstrauma). Met deze kennis kan ze samen met de cliënt ‘een spade dieper’ kijken en de door cliënten ervaren belemmeringen bespreekbaar maken en aanpakken.

Wie begeleid je?
Aaltsje de Jong: "Ik bied twee vormen van begeleiding: coaching en traumatherapie. Bij coaching begeleid ik mensen die vastlopen met werk of in hun persoonlijke leven. Vaak zijn dit mensen die hard werken en het beste willen voor iedereen om hen heen. Het zijn mensen die zichzelf vaak voorbijlopen, zodat bij hen vermoeidheid, stress en een gevoel van 'nooit klaar zijn' ontstaat. Bij traumatherapie begeleid ik mensen die door een heftige gebeurtenis, moeilijke jeugd of trauma belemmering ervaren in hun leven. Die belemmering kan zowel op het werk als in het persoonlijk leven zijn."

Wat gebeurt er door je coaching?
"Door mijn begeleiding en door samen 'in de verte' te kijken naar het gewenste perspectief, ontstaat er een beweging naar verandering. Dit leidt ertoe dat iemand ontdekt wat hij of zij belangrijk vindt en de regie weer in eigen hand neemt. Je haalt, zeg maar, de 'verte' dichterbij. Hierdoor neemt de stress af, bewaak je je grenzen, ga je energiek en met plezier naar je werk en kom je met een gezonde vermoeidheid weer thuis."

Wat ontstaat er door de traumatherapie?
"Door samen aan de slag te gaan met de traumatherapie krijgen mensen de kans om een vastzittend trauma te verwerken. Hierdoor krijgen ze vaak letterlijk en figuurlijk weer ‘lucht’. Doordat het trauma ‘los’ komt, ontstaat er meer vrijheid om eigen keuzes te maken in plaats van je door je trauma te laten leiden."

Wat drijft jou?
"Ieder mens heeft mogelijkheden, potentie. Niemand hoeft zijn situatie zo te laten als die is. Dat is wat mij drijft. Door te onderzoeken wie je bent, wat je verlangens, overtuigingen, waarden en talenten en belemmeringen zijn, kun je opnieuw keuzes maken voor leven en werk. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zijn blik op de verte kan richten en kan ontdekken wat zijn verlangen is. Als je blik op de verte helder is, dan is dat de eerste stap om jouw verte dichterbij te halen."

Op het LinkedIn-profiel van Aaltsje de Jong vind je meer informatie over haar werkervaring.